Fietsen in Thailand, Fietstoers in Chiang Mai Thailand, Fietsvakantie in Chiang Mai Thailand, fietstrektocht in Chiang Mai Thailand, begeleid fietsen in Chiang Mai Thailand, niet-begeleid fietsen in Chiang Mai Thailand, individueel fietsen in Chiang Mai Thailand, avontuurlijk fietsen in Chiang Mai Thailand, eco-toerisme in Chiang Mai Thailand, landelijke fietstoers in Chiang Mai Thailand, culturele fietstochten in Chiang Mai Thailand, fietsen met kinderen in Chiang Mai Thailand, Belgische toer company, actieve vakantie in Thailand, fietsroetes in Chiang Mai Thailand, ontdek Chiang Mai Thailand per fiets, de beste fietstochten in Chiang Mai Thailand, reisverhalen over fietsen in Thailand, Thailand Trekking, unseen Thailand, Amazing Thailand, exclusieve fietstocht in Chiang Mai Thailand

3-daagse unieke Fietstocht rondom Chiang Mai

Code: CNX-CLMR

Vertrek om 08:30

Overzicht

Deze vernieuwde driedaagse fietstocht ten oosten van Chiang Mai zal u een zeer goed beeld geven van het dagelijkse boerenbestaan alsook een beter inzicht in de Thaise samenleving. De fietsroute is zo gekozen dat we veel contact hebben met de lokale bevolking. De fietstocht is geschikt voor mensen met een normale conditie en nu, vanwege de nieuwe accommodaties en betere dagafstanden, ook voor families met kinderen ouder dan tien die goed kunnen fietsen.

Fietsroute

Dag vooraf: Meeting rond 18:00 in uw hotel.

Dag 1: Ongeveer 45 km vlak (L, D).

's Ochtends, na een korte briefing, vertrekken we met de fiets vanaf het hotel. Via de kleine steegjes van een uitgekiende route verlaten we de stad. Je ziet mooie huizen en komt in buurten van Chiang Mai die toeristen zelden te zien krijgen. De tocht gaat verder over landwegen en door mooi, afwisselend landschap. Maar weinig gebieden rond Chiang Mai hebben zo'n grote variatie aan landbouwgewassen. We rijden naar het stuwmeer, fietsen langs een Chinese begraafplaats en bezoeken een prachtige, op een heuvel gelegen tempel, die eveneens dienst doet als school en sociaal centrum. Na een bezoek aan de nabijgelegen markt fietsen we verder naar het kleine boutique resort waar we overnachten. Het heeft een mooi zwembad en ligt in een prachtige omgeving. Het restaurant verzorgt lekkere Thaise, Maleisische, Singaporese en Westerse gerechten.

Dag 2: Ongeveer 42 km waarvan 10 km glooiend (O, L, D).

Uitgerust en fit beginnen we vandaag aan een rit die ons nog meer inzicht zal geven in de Thaise samenleving. Onderweg maken we verschillende stops en bezoeken we warmwaterbronnen, grotten en een belangrijke, vrij unieke tempel. Een deel van de route is licht golvend met de nodige hoogteverschillen maar dit is voor ons echter geen probleem aangezien we gebruik maken van goede fietsen met 24 versnellingen. Vandaag overnachten we in een kleine lodge, met smaakvol ingerichte kamers. De lodge heeft een mooi zwembad met bar waar uitstekende cocktails worden geserveerd. Hun restaurant heeft een ruime keuze aan heerlijke Thaise gerechten.

Dag 3: Ongeveer 52 km hoofdzakelijk vlak (O, L).

Gezond, uitgerust, bijgetankt en soepel beginnen we vandaag aan de langste etappe. Wederom rijden we over alternatieve wegen langs irrigatiekanalen, boomgaarden, rijstvelden, akkers, traditionele boerderijen en passeren typisch Thaise dorpjes. Een 29 m hoge, staande Boeddha, kan je zeker niet ontgaan. Langzaam naderen we Chiang Mai, maar eerst bezoeken we nog een voormalige leprozenkolonie, gelegen in een prachtige, lommerrijke omgeving. Dit honderd jaar oude instituut doet heden ten dage dienst als rusthuis en revalidatiecentrum. Vervolgens fietsen we langs de ruïnes van Wiang Kum Kam en rijden via een uitgekiende route Chiang Mai binnen. Terug in je hotel kun je nagenieten van dit prachtige, actieve avontuur.

Bijzonderheden

Duur: 3 dagen, 2 overnachtingen.
Afstand: De totale afstand is 140 km, voornamelijk vlak met een 16 km zacht glooiend.
Groep: 2 tot 8 personen.
Categorie: Recreatief fietsen voor mensen met een normale conditie en voor families met kinderen vanaf 10 die goed kunnen fietsen.
Hoogtepunten: Thais plattelandsleven met afwisselende landschappen, rijstvelden, boomgaarden, stuwmeer, warmwaterbronnen, grotten, voormalige leprozenkolonie en de ruïnes van Wiang Kum Kam.
Inbegrepen: Engelssprekende fietsgids, aangepaste mountainbike met voorvering en 24 versnellingen, helm, lokale ongevallenverzekering, snacks, drinkwater. De maaltijden die inbegrepen zijn worden als volgt aangeduid: O-ontbijt, L-lunch, D-dinner.

Niet Inbegrepen: drank bij het avondeten, persoonlijke uitgaven, tips.

Accommodatie: De eerste overnachting is in een boutique resort met een mooi zwembad en een voortreffelijke internationale keuken. Spa faciliteiten en massages zijn beschikbaar. De tweede dag overnachten we in een kleine lodge met zwembad, een bar met uitstekende cocktails en een restaurant met een uitgebreide Thaise menukaart. Ook hier zijn traditionele Thaise massages beschikbaar.

Gradatie:

Algemene informatie

Fietsen: Vanwege het comfort en de vele mogelijkheden die deze fietsen bieden, gebruiken we zeer goede, enigszins aangepaste mountainbikes met 24 versnellingen en voorvering. De fietsen hebben bidonhouders en worden voorzien van bagagedragers voor de waterdichte "Ortlieb" fietstassen. Zowel heren- en damesfietsen in verschillende fietsmaten zijn beschikbaar.

Persoonlijk materieel: Mensen met specifieke wensen wat betreft pedalen, fietsschoenen, helm, zadel, handschoenen of andere fietskledij (fietsbroek, fietsondergoed), worden aangeraden om deze zelf mee te brengen.

Meeting: Rond 18:00, de dag voor de aanvang van de fietstocht, komt onze gids naar uw hotel voor een kleine briefing. Hij zal u de fietstassen geven en u verder te woord staan voor eventuele vragen.

Kleding: Gemakkelijk zittende kleding en goede schoenen. Geen slippers oftewel flip flops, Teva’s of andere sandalen zijn geen probleem. Tijdens het regenseizoen voorzien wij u van een lichte poncho. 

Mee te nemen: Zonnebril, zonnebrandolie, muggenmelk, wat zakgeld en een “kleine” camera zijn voldoende. Van zodra uw fietstoer bevestigd is, ontvangt u een gedetailleerde pakkinglijst van ons.

Volgwagen: Een volgwagen ontbreekt omdat deze niet echt nodig is en niet past bij de milieuvriendelijke opzet van de toer. Er is uiteraard wel back-up voorzien indien nodig.

GPS: Het gebruik van GPS is niet toegelaten tijdens onze fietstoers.

Prijzen en planning

Prijs in Baht pp Volw. Kinderen 0-2 jr Kinderen 3-5 jr Kinderen 6-11 jr
Privé 8300 0 4150* 6225*
Join-in 7250 0 7250 7250
Weekelijks plan
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Privé
N
N
J
J
J
J
N
Join-in
N
N
N
J
N
N
N

De prijzen zijn per persoon en de fietstocht kan enkel doorgaan met minimum 2 volwassen fietsers.

Toerprijzen zijn gebaseerd op 2 of 3 personen die een kamer delen. 
Voor een 1-persoonskamer wordt een supplement van 1100 Thai Baht aangerekend.

* Om van de kinderkorting te kunnen genieten dient een kind een kamer te delen met 2 volwassenen.

De prijzen gelden voor een vertrek vanuit de binnenstad. Controleer de toerkaart voor de gratis ophaalzone.

Opmerking: Tijdens het hoogseizoen in de periode rond 20/12 tem 15/1, zijn deze prijzen mogelijk vatbaar voor wijzigingen omwille van seizoensafhankelijke prijzen van de accommodatie en/of verplichte Kerst-of Nieuwjaars diners.

Optie: Deze fietstocht kan ook als niet-begeleide fietstocht geboekt worden.

terug naar boven

for English, click here.
3-daagse fietstoer ten oosten van Chiang Mai Thailand foto3-daagse fietstoer ten oosten van Chiang Mai Thailand foto3-daagse fietstoer ten oosten van Chiang Mai Thailand foto3-daagse fietstoer ten oosten van Chiang Mai Thailand foto3-daagse fietstoer ten oosten van Chiang Mai Thailand foto3-daagse fietstoer ten oosten van Chiang Mai Thailand foto3-daagse fietstoer ten oosten van Chiang Mai Thailand foto3-daagse fietstoer ten oosten van Chiang Mai Thailand foto3-daagse fietstoer ten oosten van Chiang Mai Thailand foto3-daagse fietstoer ten oosten van Chiang Mai Thailand foto3-daagse fietstoer ten oosten van Chiang Mai Thailand foto

Fietsen in Thailand, Fietstoers in Chiang Mai Thailand, Fietsvakantie in Chiang Mai Thailand, fietstrektocht in Chiang Mai Thailand, begeleid fietsen in Chiang Mai Thailand, niet-begeleid fietsen in Chiang Mai Thailand, individueel fietsen in Chiang Mai Thailand, avontuurlijk fietsen in Chiang Mai Thailand, eco-toerisme in Chiang Mai Thailand, landelijke fietstoers in Chiang Mai Thailand, culturele fietstochten in Chiang Mai Thailand, fietsen met kinderen in Chiang Mai Thailand, Belgische toer company, actieve vakantie in Thailand, fietsroetes in Chiang Mai Thailand, ontdek Chiang Mai Thailand per fiets, de beste fietstochten in Chiang Mai Thailand, reisverhalen over fietsen in Thailand, Thailand Trekking, unseen Thailand, Amazing Thailand, exclusieve fietstocht in Chiang Mai Thailand

sitemap