Fietsen in Thailand, Fietstoers in Chiang Mai Thailand, Fietsvakantie in Chiang Mai Thailand, fietstrektocht in Chiang Mai Thailand, begeleid fietsen in Chiang Mai Thailand, niet-begeleid fietsen in Chiang Mai Thailand, individueel fietsen in Chiang Mai Thailand, avontuurlijk fietsen in Chiang Mai Thailand, eco-toerisme in Chiang Mai Thailand, landelijke fietstoers in Chiang Mai Thailand, culturele fietstochten in Chiang Mai Thailand, fietsen met kinderen in Chiang Mai Thailand, Belgische toer company, actieve vakantie in Thailand, fietsroetes in Chiang Mai Thailand, ontdek Chiang Mai Thailand per fiets, de beste fietstochten in Chiang Mai Thailand, reisverhalen over fietsen in Thailand, Thailand Trekking, unseen Thailand, Amazing Thailand, exclusieve fietstocht in Chiang Mai Thailand

3-daagse fietstocht ten noorden van Chiang Mai

Code: CNX-CLMD

Vertrek om 08:30

Overzicht

Deze nieuwe driedaagse zal u een goed beeld geven van de heuvelachtige omgeving ten noorden van Chiang Mai. Tijdens deze fietstocht ontdekt u niet alleen het Thaise platteland zoals geen ander maar bezoekt u ook een verantwoord olifantenkamp. Deze fietstoer is geschikt voor mensen met een goede conditie, die geen moeite hebben met een paar hoogteverschillen.

Fietsroute

Dag vooraf: Meeting rond 18:00 in uw hotel.

Dag 1:Ongeveer 65 km waarvan 10 km licht bergop (L, D).

Na een korte briefing en het aanbrengen van de fietstassen vertrekken we met de fiets vanaf het hotel. Via een uitgekiende route verlaten we op een leuke manier de stad. Je komt in buurten van Chiang Mai die de toerist normaal nooit te zien krijgt. We laten de stad snel achter ons en volgen de Ping-rivier stroomopwaarts in noordelijke richting. Het landschap is sterk afwisselend met mooie vergezichten op de omliggende bergen. We vervolgen onze tocht over landwegen, passeren door kleine dorpen en fietsen afwisselend langs boomgaarden, rijstvelden, kanalen en akkers met een grote variatie aan landbouwgewassen. Als fietser zal je dit gebied op een heel unieke manier kunnen beleven. We overnachten in een mooi resort aan de oevers van de Ping Rivier. Er is een zwembad en je kunt er ook genieten van een Thaise massage.

Dag 2: Ongeveer 40 km waarvan 4 km bergop (O, L, D).

Vroeg in de ochtend bezoeken we het nabijgelegen “Chiang Dao Elephant Center”, van oorsprong een opleidingscentrum voor het trainen van jonge olifanten. We zullen er deze prachtige dieren, samen met hun mahout, een bad zien nemen in de rivier. Dit ritueel wordt gevolgd door een degelijke voorstelling van het werk dat ze deden in het woud. Na deze mooie demonstratie maken we een tocht per olifant door de nabij gelegen jungle. We vervolgen onze fietstocht en bezoeken een heel bijzondere tempel, zelden bezocht door niet-Thais. Het laatste gedeelte fietsen we over een zacht glooiende weg naar het kleine mooie resort waar we overnachten. Het ligt in “the middle of nowhere” heeft een mooi zwembad met een prachtig uitzicht en een goed restaurant.

Day 3:Ongeveer 50 km (O, L).

Na een heerlijk ontbijt maken we ons wederom klaar voor een mooie fietsdag. Het eerste gedeelte van de route fietsen we over landelijke wegen doorheen een heel afwisselend en prachtig landschap. Het is één van mijn favoriete routes, ze gaat door een mooi gebied dat er ieder seizoen net weer iets anders uit ziet. Langs de route die volgt, zijn er heel wat plaatsen die je kan bezoeken en een orchideeën kwekerij is misschien wel een aanrader. Nadat we het gebied van Mae Rim verlaten hebben, fietsen we weer over rustige landelijke wegen. Spoedig vervolgen we onze weg weer langs de Ping Rivier die ons terug naar Chiang Mai leidt.

Bijzonderheden

Duur: 3 dagen, 2 overnachtingen
Afstand: De totale afstand is 155 km waarvan 14 km met hoogteverschillen.

Groep: 2 tot 12 personen.
Categorie: Recreatief fietsen voor mensen met een goede conditie.

Hoogtepunten: Thais plattelandsleven met afwisselende landschappen, rijstvelden, boomgaarden, olifantenkamp en olifantenrit.
Inbegrepen: Engelssprekende gids, aangepaste mountainbike met voorvering, helm, lokale ongevallenverzekering, toegangsticket voor het olifantenkamp en rit op een olifant, snacks, drinkwater, de maaltijden die inbegrepen zijn worden als volgt aangeduid: O-ontbijt, L-lunch, D-diner.

Niet Inbegrepen: drank bij het avondeten, persoonlijke uitgaven, tips.

Accommodatie: De eerste overnachting is in een mooi resort gelegen aan de oevers van de Ping Rivier. Er is een zwembad en Thaise massage is mogelijk. De tweede nacht brengt u door in een klein maar voortreffelijk resort, gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving met een mooi zwembad en een voortreffelijke keuken. Ook hier zijn traditionele Thaise massages mogelijk.

Gradatie:

Algemene informatie

Fietsen: Vanwege het comfort en de vele mogelijkheden die deze fietsen bieden, gebruiken we zeer goede, enigszins aangepaste mountainbikes met 24 versnellingen en voorvering. De fietsen hebben bidonhouders en worden voorzien van bagagedragers voor de waterdichte "Ortlieb" fietstassen. Zowel heren- en damesfietsen in verschillende fietsmaten zijn beschikbaar.

Persoonlijk materieel: Mensen met specifieke wensen wat betreft pedalen, fietsschoenen, helm, zadel, handschoenen of andere fietskledij (fietsbroek, fietsondergoed), worden aangeraden om deze zelf mee te brengen.

Meeting: Rond 18:00, de dag voor de aanvang van de fietstocht, komt onze gids naar uw hotel voor een kleine briefing. Hij zal u de fietstassen geven en u verder te woord staan voor eventuele vragen.

Kleding: Gemakkelijk zittende kleding en goede schoenen. Geen slippers oftewel flip flops, Teva’s of andere sandalen zijn geen probleem. Tijdens het regenseizoen voorzien wij u van een lichte poncho. 

Mee te nemen: Zonnebril, zonnebrandolie, muggenmelk, wat zakgeld en een “kleine” camera zijn voldoende. Van zodra uw fietstoer bevestigd is, ontvangt u een gedetailleerde pakkinglijst van ons.

Volgwagen: Een volgwagen ontbreekt omdat deze niet echt nodig is en niet past bij de milieuvriendelijke opzet van de toer. Er is uiteraard wel back-up voorzien indien nodig.

GPS: Het gebruik van GPS is niet toegelaten tijdens onze fietstoers.

Prijzen en planning

Prijs in Baht pp Volw. Kinderen 0-2 jr Kinderen 3-5 jr Kinderen 6-11 jr
Privé 9500 0 4750* 7125*
Join-in 8300 0 8300 8300
Weekelijks plan
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Privé
N
N
J
J
J
J
N
Join-in
N
N
J
N
N
N
N

De prijzen zijn per persoon en de fietstocht kan enkel doorgaan met minimum 2 volwassen fietsers.

Toerprijzen zijn gebaseerd op 2 of 3 personen die een kamer delen. 
Voor een 1-persoonskamer wordt een supplement van 2050 Thai Baht aangerekend.

* Om van de kinderkorting te kunnen genieten dient een kind een kamer te delen met 2 volwassenen.

De prijzen gelden voor een vertrek vanuit de binnenstad. Controleer de toerkaart voor de gratis ophaalzone.

Opmerking: Tijdens het hoogseizoen in de periode rond 20/12 tem 15/1, zijn deze prijzen mogelijk vatbaar voor wijzigingen omwille van seizoensafhankelijke prijzen van de accommodatie en/of verplichte Kerst-of Nieuwjaars diners.

Optie: Deze fietstocht kan ook als niet-begeleide fietstocht geboekt worden.

terug naar boven

for English, click here.
3-daagse fietstoer ten noorden van Chiang Mai Thailand foto3-daagse fietstoer ten noorden van Chiang Mai Thailand foto3-daagse fietstoer ten noorden van Chiang Mai Thailand foto3-daagse fietstoer ten noorden van Chiang Mai Thailand foto3-daagse fietstoer ten noorden van Chiang Mai Thailand foto3-daagse fietstoer ten noorden van Chiang Mai Thailand foto3-daagse fietstoer ten noorden van Chiang Mai Thailand foto3-daagse fietstoer ten noorden van Chiang Mai Thailand foto3-daagse fietstoer ten noorden van Chiang Mai Thailand foto

Fietsen in Thailand, Fietstoers in Chiang Mai Thailand, Fietsvakantie in Chiang Mai Thailand, fietstrektocht in Chiang Mai Thailand, begeleid fietsen in Chiang Mai Thailand, niet-begeleid fietsen in Chiang Mai Thailand, individueel fietsen in Chiang Mai Thailand, avontuurlijk fietsen in Chiang Mai Thailand, eco-toerisme in Chiang Mai Thailand, landelijke fietstoers in Chiang Mai Thailand, culturele fietstochten in Chiang Mai Thailand, fietsen met kinderen in Chiang Mai Thailand, Belgische toer company, actieve vakantie in Thailand, fietsroetes in Chiang Mai Thailand, ontdek Chiang Mai Thailand per fiets, de beste fietstochten in Chiang Mai Thailand, reisverhalen over fietsen in Thailand, Thailand Trekking, unseen Thailand, Amazing Thailand, exclusieve fietstocht in Chiang Mai Thailand

sitemap