Fietstocht ten zuiden van Chiang Mai naar Ban Tawai

Code: CNX-CLHT

Pick up om 08:45

Overzicht

Deze lichtjes aangepaste fietstocht van ¾ dag ten zuiden van Chiang Mai naar Ban Tawai is geschikt voor minder ervaren fietsers en families met (jonge) kinderen. Ook ideaal voor groepjes bestaande uit verschillende generaties met uiteenlopende interesses aangezien deze ontspannende fietstocht zeer veel afwisseling biedt. De fietstocht vertrekt buiten de stad en de route is zo gekozen dat er veel contact met de lokale noord Thaise bevolking mogelijk is.

Fietsroute

Op de afgesproken tijd worden jullie bij het hotel opgehaald en naar een mooie pagode net buiten de stad gebracht. Na een korte briefing vertrekken we met de fiets en verkennen we de ruïnes van Wiang Kum Kam. We volgen de Ping-rivier stroomafwaarts naar het zuiden. Onze eerste belangrijke halte lijkt ons terug te brengen naar het begin van vorige eeuw. We bezoeken een voormalige leprozenkolonie, gelegen in een aangename, boomrijke omgeving, die de verzorging en de begeleiding van zijn huidige bewoners zeker ten goede komt en op ons een grote indruk zal maken. De fietstocht gaat verder langs boomgaarden, rijstvelden en door kleine noord Thaise dorpjes, het laat ons een afwisselend beeld zien van het landelijke, "echte" Thailand. Via kleine wegen fietsen we naar Ban Tawai, een dorpje dat vooral door Thaise toeristen bezocht wordt vanwege zijn houtsnijwerk. We nuttigen er ons middagmaal in een lokaal restaurant. Natuurlijk krijgen jullie de tijd om er rond te kijken alvorens jullie naar het hotel teruggebracht worden.

Bijzonderheden

Duur: Ongeveer 6 ½ uren inclusief transfers en talloze stops onderweg.

Afstand: Ongeveer 25 km vlak en 1,5 km onverharde weg.
Groep: 2 tot 12 personen. 

Categorie: Voor minder ervaren fietsers met een normale conditie, families met kinderen en groepjes van verschillende generaties met uiteenlopende interesses.

Hoogtepunten: De ruïnes van Wiang Kum Kam, noord Thaise plattelandsleven, voormalige leprozenkolonie, boomgaarden, rijstvelden, Ban Tawai en houtsnijwerk.

Inbegrepen: Transfers, Engelstalige gids, comfortable fiets met voorvering, helm, lokale ongevallenverzekering, lunch, snacks en drinkwater.

Gradatie: EasyKids

Algemene informatie

Fietsen: Vanwege het comfort en de vele mogelijkheden die deze fietsen bieden gebruiken we zeer goede, enigszins aangepaste mountainbikes met 24 versnellingen en voorvering. Zowel heren- en damesfietsen in verschillende fietsmaten zijn beschikbaar. Alle fietsen hebben bidonhouders maar geen bagagedragers. Voor de kinderen hebben we fietsstoeltjes, een fietskar, aanhangfietsen met 6 versnellingen of kinderfietsen (mountainbikes) met voorvering en 21 versnellingen ter beschikking.
Kleding: Gemakkelijk zittende kleding en goede schoenen. Geen slippers oftewel flip flops. Teva’s of andere sandalen zijn geen probleem. Tijdens het regenseizoen voorzien wij u van een lichte poncho.
Mee te nemen: Zonnebril, zonnebrandolie, muggenmelk, wat zakgeld en een “kleine” camera zijn voldoende. Aangezien de fietsen niet over een mandje of bagagerek beschikken, kunt u het best ook een rugzakje meenemen.
Volgwagen: Een volgwagen ontbreekt omdat deze niet echt nodig is en niet past bij de milieuvriendelijke opzet van de toer. Er is uiteraard wel back-up voorzien indien nodig. 
GPS: Het gebruik van GPSis niet toegelaten tijdens onze toers.

Deze toer kan op volgende dagen geboekt worden:

Wekelijks plan
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Privé
J
N
J
J
J
J
J
Join-in
J
J
J
J
J
J
J

Prijs: Per persoon in Thai Baht.

Privé: 1500 Baht (minimum 2 volwassen personen).

Join-in: 1200 Baht.

This tour description is the property of Click and Travel Ltd. Copyright © 2000 -
www.clickandtravelonline.com - Email: info@clickandtravelonline.com - Telephone: 053 281553